het bestuur

Het bestuur van de Spaanse Waterhond rasvereniging stelt zich voor:

Simone van der Ploeg (secretaris)

Mijn naam is Simone van der Ploeg, getrouwd met Effi Raz, moeder van drie dochters en oma van zes kleinkinderen. Het grootste deel van mijn werkende leven doorgebracht in Rotterdam en omstreken en nu genietend van ons pensioen in Veenendaal. Een heerlijke wandelomgeving voor ons en onze Spaanse Waterhonden Didi en Fygo.

Roy Venhuis (lid)

Mijn naam is Roy Venhuis en woonachtig in Hengelo. Ik ben getrouwd met Martine, trotse vader van Max en Tess en baasje van Cookie.  De weekenden ben ik te vinden op de voetbalvelden van Hvv Hengelo. Zondagochtend speel ik zelf met mijn team 45-2 en op zaterdag ben ik er te vinden als leider van de jo 17-1. Daarnaast ben ik ook actief als vrijwilliger van de stichting ALS Nederland.
In mijn dagelijkse leven ben ik werkzaam in het VMBO-onderwijs als docent wiskunde, Nederlands en mens en maatschappij. Dit doe ik inmiddels alweer 27 jaar met erg veel plezier. 
Ik ben enorm blij dat ik op deze manier een steentje kan bijdragen aan deze rasvereniging en het in stand houden van dit prachtige ras. Ik hoop dat onze vereniging uitgroeit tot een hele mooie grote Spaanse Waterhonden familie en dat wij nog heel lang mogen genieten van onze honden en samen leuke activiteiten mogen ondernemen. 

Hanneke Zuure (secretaris)

Hanneke Zuure; ik woon samen met mijn man John en we hebben twee volwassen kinderen en 4 kleinkinderen. Jarenlang heb ik gewerkt met mensen met een grote afstand tot reguliere arbeid en ben ik als coach, begeleider, consulent actief betrokken geweest bij mensen met allerlei achtergronden en diverse problematieken. Mijn hele leven ben ik een hondenliefhebber en als kind bestudeerde ik eindeloos de Toepoels honden-encyclopedie uit 1953, die ik van mijn opa had geërfd. Op mijn verlanglijstjes in mijn kindertijd, stond regelmatig: “een hond en anders hoef ik niets”. We hebben altijd één of meer honden in ons gezin gehad. De laatste 35 jaar waren dat steeds kleine honden zoals Jack Russel, Teckel of kruising van deze twee.

Enkele jaren geleden zijn we in het dorpje Vorstenbosch gaan wonen en daar is ruimte (vooral buiten) voor een wat groter hondenras; en toen kwamen we uit bij de Spaanse Waterhond.  We zijn heel enthousiast over dit ras (en onze hond Mambo in het bijzonder).  Met de opkomst van de populaire Doedels zie ik een extra uitdaging om de met zorg gefokte Spaanse Waterhond (waarmee onze honden steevast verward worden) duidelijker op de (honden)kaart te zetten. Mijn ervaring is dat de Spaanse Waterhond op veel gebieden inzetbaar is en wil deze ervaringen graag met andere verenigingsleden delen. Om die reden zet ik me in als bestuurslid van de rasvereniging.

Arjen Brouwer (voorzitter)

Ik ben Arjen Brouwer, woonachtig met mijn vriendin, dochter en zoon in Oostzaan. In 1998 ben ik via Rolf in aanraking gekomen met de Spaanse Waterhond. Wij waren studiegenoten en later ook huisgenoten. We hadden meerdere honden, waaronder dus de Spaanse Waterhonden. Later kwam ook Lotte bij ons terecht, en zijn we met de honden gaan fokken.
Daarvoor had ik nooit honden gehad, ik was meteen verkocht toen ik die eerste Perros leerde kennen. Wat een leuke, slimme en vriendelijke honden. Ondeugend, aanhankelijk en trouw. Je kan om ze lachen en moet om ze huilen. We hebben veel Spaanse Waterhonden in de afgelopen jaren gehad, waar ik nog steeds met veel liefde en vreugde aan terugdenk. Ik heb zo veel van en over ze geleerd, en zoveel plezier aan ze beleefd. 

We zijn dus begonnen met het fokken met de Spaanse Waterhonden in 1999 en ik ben daarmee gestopt in 2004 na afloop van mijn studie toen ik elders aan het werk ging. Ik denk dat we in die periode zo’n 10 a 15 nestjes hebben gefokt. We hebben een website opgezet en hebben vele cursussen gedaan op kynologisch (honden) gebied.
Zelf heb ik altijd 1 of 2 Spaanse Waterhonden gehad de afgelopen jaren. Ik doe nu met veel plezier behendigheid met mijn hond. Dit trainen doe ik wekelijks bij de lokale kynologenclub waarvoor ik tevens penningmeester ben. Bij het opstarten van deze vereniging voor de Spaanse Waterhond heb ik de rol van penningmeester op me genomen. Ik wil me nu als voorzitter inzetten voor de verdere ontwikkeling van deze rasvereniging, die naast de kynologische aangelegenheden voor ons ras ook draait om leuke, gezellige activiteiten met de Spaanse Waterhonden en hun baasjes. Ik hoop dat we een heleboel leuke en leerzame activiteiten samen kunnen organiseren de komende jaren. Alles om onze passie voor dit mooie ras de Spaanse Waterhonden met elkaar te delen.

Han Vaalt (penningmeester)

Mijn naam is Han Vaalt. Overdag werkzaam als podoloog en eigenaar van Step One in Borne. Een sportspeciaalzaak gericht op hardlopen, triathlon en wandelen. Dagelijks adviseren wij onze klanten over hun schoenkeuze door vooraf een uitgebreide meting te doen. Voettype, loopstijl en loopwensen wordt in kaart gebracht.

Sinds november 2019 trotse eigenaar van Sam. Een super lieve Spaanse Waterhond met haar typische eigenschappen. Overdag is ze mee naar de zaak waar ze rond loopt tussen alle klanten en collega’s.  In de winkel horen we vaak, aah, wat lief een Labradoedel! Nee hoor, dit is een ECHTE Spaanse Waterhond. Nog een zuiver ras. En juist dat vindt ik belangrijk om intact te houden. Er wordt momenteel zoveel gekruist dat het oorspronkelijke ras verloren gaat. En wat ik zie bij de hondentrainingen dat er veel honden zijn met allerlei “gebreken”. En een afwijking of gebrek kan natuurlijk altijd gebeuren, maar bij de ‘mix’ honden zie ik dat opvallend veel. Daarom draag ik mijn steentje graag bij aan de oprichting van onze Rashondenvereniging. 

Anneke Hoogendoorn (lid)

Ik stel mij graag voor: Ik ben Anneke Hoogendoorn en ben sinds juni 2023 bestuurslid van de Spaanse Waterhond Rasvereniging.

Ik woon samen met Peter in het kwekersdorp Boskoop, wij hebben 2 volwassen dochters en 2 volwassen zoons. Nadat wij 15 jaar teckels hebben gehad is een klein jaar geleden Tulio de Spaanse waterhond in ons leven gekomen.

Tulio is nu net 1 jaar oud en komt van de kennel Velvet Looks uit Rotterdam. Wij zijn ongelooflijk blij met hem. Sinds een paar weken heeft hij vriendinnetje Latika erbij nu 13 weken oud, ook van Velvet Looks. Oudste dochter en schoonzoon hebben Spaanse waterhond Yuki van 7 maanden oud, hij komt van de Zorrazo kennel uit Kroatië.

Met deze 3 boeven hebben wij een heerlijk maar ook druk leven. Wij volgen diverse trainingen met onze honden en doen ook mee aan shows.

Ik vind het enorm belangrijk dat dit mooie ras dat nog niet heel lang in Nederland is, gezond en sterk blijft en het mooie karakter behoudt.

Ik hoop dat wij met al onze kennis en kunde als rasvereniging voor huidige en toekomstige baasjes een bron van informatie en inspiratie kunnen zijn.