het bestuur

Het bestuur van de Spaanse Waterhond rasvereniging stelt zich voor:

Simone van der Ploeg (secretaris)

Mijn naam is Simone van der Ploeg, getrouwd met Effi Raz, moeder van drie dochters en oma van zes kleinkinderen. Het grootste deel van mijn werkende leven doorgebracht in Rotterdam en omstreken en nu genietend van ons pensioen in Veenendaal. Een heerlijke wandelomgeving voor ons en onze Spaanse Waterhonden Didi en Fygo.

Roy Venhuis (interim penningmeester)

Mijn naam is Roy Venhuis en woonachtig in Hengelo. Ik ben getrouwd met Martine, trotse vader van Max en Tess en baasje van Cookie.  De weekenden ben ik te vinden op de voetbalvelden van Hvv Hengelo. Zondagochtend speel ik zelf met mijn team 45-2 en op zaterdag ben ik er te vinden als leider van de jo 17-1. Daarnaast ben ik ook actief als vrijwilliger van de stichting ALS Nederland.
In mijn dagelijkse leven ben ik werkzaam in het VMBO-onderwijs als docent wiskunde, Nederlands en mens en maatschappij. Dit doe ik inmiddels alweer 27 jaar met erg veel plezier. 
Ik ben enorm blij dat ik op deze manier een steentje kan bijdragen aan deze rasvereniging en het in stand houden van dit prachtige ras. Ik hoop dat onze vereniging uitgroeit tot een hele mooie grote Spaanse Waterhonden familie en dat wij nog heel lang mogen genieten van onze honden en samen leuke activiteiten mogen ondernemen. 

Hanneke Zuure (2e secretaris)

Hanneke Zuure; ik woon samen met mijn man John en we hebben twee volwassen kinderen en 4 kleinkinderen. Jarenlang heb ik gewerkt met mensen met een grote afstand tot reguliere arbeid en ben ik als coach, begeleider, consulent actief betrokken geweest bij mensen met allerlei achtergronden en diverse problematieken. Mijn hele leven ben ik een hondenliefhebber en als kind bestudeerde ik eindeloos de Toepoels honden-encyclopedie uit 1953, die ik van mijn opa had geërfd. Op mijn verlanglijstjes in mijn kindertijd, stond regelmatig: “een hond en anders hoef ik niets”. We hebben altijd één of meer honden in ons gezin gehad. De laatste 35 jaar waren dat steeds kleine honden zoals Jack Russel, Teckel of kruising van deze twee.

Enkele jaren geleden zijn we in het dorpje Vorstenbosch gaan wonen en daar is ruimte (vooral buiten) voor een wat groter hondenras; en toen kwamen we uit bij de Spaanse Waterhond.  We zijn heel enthousiast over dit ras (en onze hond Mambo in het bijzonder).  Met de opkomst van de populaire Doedels zie ik een extra uitdaging om de met zorg gefokte Spaanse Waterhond (waarmee onze honden steevast verward worden) duidelijker op de (honden)kaart te zetten. Mijn ervaring is dat de Spaanse Waterhond op veel gebieden inzetbaar is en wil deze ervaringen graag met andere verenigingsleden delen. Om die reden zet ik me in als bestuurslid van de rasvereniging.

Arjen Brouwer (interim voorzitter)

Ik ben Arjen Brouwer, woonachtig met mijn vriendin en dochter in Oostzaan. In 1998 ben ik via Rolf Karsijns in aanraking gekomen met de Spaanse Waterhond. Wij waren studiegenoten en later ook huisgenoten. Daarvoor had ik nooit honden gehad, ik was meteen verkocht toen ik die eerste Perros leerde kennen. Wat een leuke, slimme en vriendelijke honden. Ondeugend, aanhankelijk en trouw. Je kan om ze lachen en moet om ze huilen. We hebben veel Spaanse Waterhonden in de afgelopen jaren gehad, waar ik met veel liefde en vreugde nog aan terugdenk. Ik heb zo veel van en over ze geleerd. 

We zijn dus begonnen met het fokken met de Spaanse Waterhonden in 1999 en ik ben daarmee gestopt in 2004 na afloop van mijn studie toen ik elders aan het werk ging. Rolf is toen alleen verder gegaan. Ik denk dat we in die periode zo’n 10 a 15 nestjes hebben gefokt. We hebben een website opgezet en hebben vele cursussen gedaan op kynologisch (honden) gebied.
Zelf heb ik altijd 1 of 2 Spaanse Waterhonden gehad de afgelopen jaren.  Ik doe nu met veel plezier behendigheid met 1 van mijn honden. Dit trainen doen we wekelijks bij de lokale kynologenclub waarvoor ik tevens sinds dit jaar penningmeester ben. Bij het opstarten van deze vereniging voor de Spaanse Waterhond zal ik dan ook met veel plezier het penningmeesterschap op me nemen. Ik hoop dat we een heleboel leuke en leerzame activiteiten samen kunnen organiseren de komende jaren. Alles om onze passie voor dit mooie ras de Spaanse Waterhonden met elkaar te delen.

Han Vaalt (lid)

Mijn naam is Han Vaalt. Overdag werkzaam als podoloog en eigenaar van Step One in Borne. Een sportspeciaalzaak gericht op hardlopen, triathlon en wandelen. Dagelijks adviseren wij onze klanten over hun schoenkeuze door vooraf een uitgebreide meting te doen. Voettype, loopstijl en loopwensen wordt in kaart gebracht.

Sinds november 2019 trotse eigenaar van Sam. Een super lieve Spaanse Waterhond met haar typische eigenschappen. Overdag is ze mee naar de zaak waar ze rond loopt tussen alle klanten en collega’s.  In de winkel horen we vaak, aah, wat lief een Labradoedel! Nee hoor, dit is een ECHTE Spaanse Waterhond. Nog een zuiver ras. En juist dat vindt ik belangrijk om intact te houden. Er wordt momenteel zoveel gekruist dat het oorspronkelijke ras verloren gaat. En wat ik zie bij de hondentrainingen dat er veel honden zijn met allerlei “gebreken”. En een afwijking of gebrek kan natuurlijk altijd gebeuren, maar bij de ‘mix’ honden zie ik dat opvallend veel. Daarom draag ik mijn steentje graag bij aan de oprichting van onze Rashondenvereniging.