Wandeling Erkemederstrand 1 april 2024

Na de prachtige wandeling van 11februari 2024 bij Landgoed Twickel in de omgeving van  het plaatsje Delden in Overijssel, was het nu de beurt aan Flevoland, waar de vereniging een wandeling over het  Erkemederstrand en de Nulderdijk had georganiseerd. Dit is een losloopgebied dat bestaat uit een 1,5 km lang hondenstrand en een 5 km lange dijk. Het is één van de leukste hondenuitlaatplekken van Nederland, een echt hondenparadijs!

De honden konden op het strand lekker rennen, zwemmen en ravotten en aangezien het hier om een hondenstrand gaat heeft niemand daar bezwaar tegen. Het water loopt heel geleidelijk af, waardoor het een veilige plek is om jonge honden kennis te laten maken met het water en te laten zwemmen. Er zijn wc’s, (gratis) poepzakjes, hondendouches en bij strandpaviljoen de Jutter, op de naastgelegen camping, zijn honden ook van harte welkom.

Na een korte kennismaking vertrok de groep en al snel gingen de riemen los. Als je om je heen keek kon je alleen maar blij worden. Prachtig om te zien hoe de honden, of moet je zeggen Perro’s, elkaar opzoeken vriendjes maken en eigenzinnig hun plan trekken. Soms komen ze even contact maken met hun eigenaren om te kijken of die zich ook vermaken. De eigenaren vermaken zich uitstekend, wisselen informatie uit en genieten van het schouwspel dat zich voor hun ogen afspeelt.

Het is dan ook een prachtig moment om als eigenaren met elkaar informatie uit te wisselen. Hoe doe jij dit, hoe doe jij dat, hoe vaak scheer jij je Perro, etc. 

Kortom het was niet alleen een mooie wandeling, het was ook een uitwisseling van nuttige informatie